Nieuws premies 2017

Veranderingen inzake premies in 2017 (zie ook "Nieuws"):

- De Vlaamse regering heeft de belastingvermindering voor dakisolatie geschrapt vanaf 1 januari 2017 (zie ook "Nieuws" 11/11/2016 op Home-scherm, rechts)

- In het Vlaams Gewest komt er verandering aan de waarde en de criteria van enkele premies vanaf 1/1/2017. Contacteer ons voor meer details.

- De combi-premie (= combinatiepremie muurisolatie en vervanging van ramen) is in 2017 afgeschaft, maar kan wel nog worden aangevraagd als de eerste investering (ramen of muren) in 2016 werd gefactureerd en de eindfactuur van de tweede investering van 2017 is (uiterlijk 12 maanden na de eerste investering). Zie website.

- OPGEPAST: Vlaamse Wooncode
Vanaf 1/1/2015 worden o.a. strafpunten toegekend aan woningen zonder dakisolatie, gelegen in het Vlaams Gewest (of met een dakisolatie waarvan de R-waarde lager ligt dan 0,75 m²K/W). 

Na meer dan 15 strafpunten (periode van 5 jaar) kan de woning onbewoonbaar verklaard worden en kan u het niet meer verhuren of verkopen.

In appartementsgebouwen geldt deze regel voor ALLE inwoners van het gebouw, ook degenen die niet vlak onder het dak wonen (bv. gelijkvloers of 1e verdiep), aangezien het dak beschouwd wordt als een gemeenschappelijk deel.

Meer details op: http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/huren-en-verhuren/ongeschikt-onbewoonbaar-verklaren-van-een-woning.
Suggestie van GREEN-TEAM: Wacht niet langer, maar doe er nu iets aan, zolang er nog interessante premies bestaan.